Seçkin Özdemir Kimdir

Seçkin Özdemir (d. 25 Ağustos 1981, İstanbul), Türk aktör, sunucu ve dj.

Biyografi
Seçkin Özdemir, İskeçe Türklerinden ev hanımı bir annenin ve Sinoplu ayakkabı atölyesi sahibi bir babanın, ikisi kız, ikisi erkek dört çocuğunun en küçüğüdür. Doğduğu şehir İstanbul’da ilk ve orta öğretimini tamamlayan Seçkin Özdemir, üniversiteyi Kocaeli Üniversitesi İktisat bölümünde okudu.

Kariyeri
Üniversite yıllarında Kocaeli’nin bölgesel yabancı müzik radyolarından “Red Fm” de radyo programcılığına başladı (2000). Brainstorm adlı radyo programı Kocaeli’de büyük ilgi gördü (2002-2004). Antalya, İstanbul ve Bodrum’un birçok önemli kulübünde dj olarak kalabalıklara performans sergiledi.

2004’te İstanbul “My Radio”da 5 ay boyunca programı gerçekleştiren Özdemir, Ağustos 2004’te “Number 1”a transfer olarak televizyon programı da yapmaya başladı. 2005’de yaptığı “Faraş” isimli absürd programın ardından, 2006’da Türkiye’nin en büyük gençlik kulübü “Gnctrkcll’’ Seçkin Özdemir’le çalışmaya başladı. 2 yıl Number 1 Tv ve Number 1 Fm’de yönetmen Önder Kızılkan’la birlikte Gnctrkcll sponsorluğunda “Play” isimli gençlik müzik eğlence programını hazırlayıp sundu ve ayrıca Gnctrkcll’nin Türkiye çapındaki organizasyonlarında sahne sunuculuğu yaptı.

Müjdat gezen sanat merkezinde aldığı tiyatro eğitiminin ardından Akbank, Ülker, Binboa Vodka, Coca-Cola ve Gnctrkcll reklam filmlerinde rol aldı ve ilk televizyon dizisi rolünde Yaban Gülü (2008) adlı dizide Burak karakterini oynadı.

SECKİN OZDEMİRBaşkent İletişim Bilimleri Akademisi’nde aldığı oyunculuk eğitiminin ardından, Muhteşem Yüzyıl (2011) adlı dizide Hürrem Sultan’ın sevgilisi Leo Karakterini canlandırdı. Özdemir, Al Yazmalım (2011-2012) adlı dizide Özge Özpirinçci ile birlikte başroldeydi. “I’m Sorry, I Love You” adlı bir Kore dizisinden uyarlanan Bir Aşk Hikayesi (2013) adlı dizide Damla Sönmez ile başrol oynadı. Günahkar (2014) adlı dizide Gülcan Arslan ve Hazal Filiz Küçükköse ile başrol oynadı. Reyting düşüklüğü nedeniyle erken final yapan Racon: Ailem İçin (2015) dizisinde Mehmet Aslantuğ, Hande Doğandemir ve Barış Arduç ile rol aldı. 13.bölümde final yapan Acı Aşk (2015-2016) dizisinden sonra Kiralık Aşk dizisinin ikinci sezonunda Pamir Marden karakteriyle rol aldı. Haziran 2017 itibariyle yayına giren ve başrollerini Nilay Deniz‘le paylaştığı Ateş Böceği adlı dizide Barış Buka karakteriyle canlandırmaktadır.

Özel yaşamı
Bekâr olan Seçkin Özdemir, Başak burcudur.

Filmografisi

Televizyon
Yıl Adı Rol Notlar
2008 Yaban Gülü Burak Yardımcı Karakter
2011 – 2012 Al Yazmalım İlyas Avcı Başrol
2012 Muhteşem Yüzyıl Leo Yardımcı Karakter
2013 – 2014 Bir Aşk Hikayesi Korkut Ali Başrol
2014 Günahkar Ali Yusuf Tan Başrol
2015 Racon Ailem İçin Adnan Korhan Başrol
2015 – 2016 Acı Aşk Bulut Ocak Başrol
2016 – 2017 Kiralık Aşk Pamir Marden Başrol
2017 Ateş Böceği Barış Buka Başrol